Проектите за закупуването на кораби или бронирани машини ще бъдат

...
Проектите за закупуването на кораби или бронирани машини ще бъдат
Коментари Харесай

Каракачанов: Да се направи график за разходка в парковете

Проектите за закупуването на кораби или бронирани машини ще бъдат разплащани разсрочено, а няма парите да се дават на куп. Това съобщи в предаването " Тази събота " по БТВ министърът на защитата на България Красимир Каракачанов в отговор на предлагането на водачът на социалистите Корнелия Нинова. Припомняме, че преди седмица левицата предложи за гласоподаване да се отделят средства от закупуването на кораби и бронирани машини и да се вложат в няколко съществени ограничения в помощ на жителите.
" Ако си си направил труда да провериш какво си дал своя вот, нямаше да приказваш такива работи. Проектите не се заплащат еднократно от бюджет, а - разсрочено във времето напред. За корабите срокът е 6 година, а за бронираните машини - 9 година ", изясни военният министър. Той уточни, че финансите ще стартират да се раздават тогава, когато има подписани контракти. Към момента такива няма. По думите на Каракачанов, двата плана са в заключителна фаза, само че договарянията са спрели поради пандемията, тъй като няма по какъв начин задграничните компании да идват в България за осъществяване на срещи. Но даже да бъде подписан контракт към края на тази година парите няма да се заплащат на куп, а на съвсем равни вноски.
" Дайте да вземем от полицията и войската, да обезоръжим хората, които би трябвало да се грижат за жителите, с цел да може Нинова да се хареса на гласоподавателите ", съобщи в ефир министърът на защитата. Той разясни, че не е добре покупко-продажбите да се отсрочват, защото цените на корабите и машините ще бъде друга след време. Каракачанов даде образец със договорката за самолетите. " Ако ги бяхме купили по-рано, цената в този момент щеше да е друга. а и корабите, и бронираните машини ще се създават в България. Това значи разкриване на работни места в български предприятия ", сподели Красимира Каракачанов.
Той разяснява и оповестена с него фотография пред градинката на Министерството на защитата, като сподели, че индивидът, който стои до него, е от екипа му и те работят всекидневно дружно. " Той е седнала там за минута след изявление за БТВ ", разяснява тематиката и министър председателят Бойко Борисов. Военният министър предложи да се вкара режим с график за разхождане по парковете. Той персонално се разхождал по тротоарите към блока в квартала, в който живее. " За огромните паркове може да се направи график - заран на разходка да излизат възрастни. Например, откакто напазаруват. Най-рисковите и най-уязвими групи от хора би следвало да имат куража да потърпят още малко. След тях, могат да излизат майките с деца, а след обяд - хората, които се връщат от работа. И различен вид за разходка е в планината ", сподели в умозаключение Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР