Проектите за ремонтите в центъра на София продължават да се

...
Проектите за ремонтите в центъра на София продължават да се
Коментари Харесай

Проектите за ремонти в центъра на София пак се променят в крачка

Проектите за ремонтите в центъра на София не престават да се трансформират в крачка, макар че строителството там тече от предходната година. В момента се търси нов вид за слагането на пейки на площад " Славейков ", който към Великденските празници бе оборудван с такива, оприличени от хората като " ковчези ". Преработва се и планът за ремонт към храма " Св. Александър Невски ".

Това стана ясно от изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия. Тя изясни, че е предоставена смяна на плана за така наречен зона 4 - пространствата към Народното събрание, " Св. Ал. Невски ", Военния клуб и паметника на Васил Левски. Промянята визира първичната концепция да се изравни равнището на тротоарите и пътното платно по сектора на ул. " Оборище " пред катедралния храм.

В същото време търговци с обекти по ул. " Граф Игнатиев " внесоха групов иск против общината за вредите, нанесени на бизнеса им по време на продължаващия към този момент една година ремонт там.

Без съществени промени

Фандъкова изясни, че към този момент е решено да не се изравнява равнището, а единствено да се подменят настилките по тротоарите, които да останат по-високи от платното. Паветата по улицата ще бъдат пренаредени единствено там, където са пропаднали и има потребност от ремонт. Първоначалният план, определен през 2013 година, предвиждаше промяна на гранитните павета с нова настилка, сходна на тази по ул. " Граф Игнатиев ", която в това време се трансформира в нарицателно за калпава и грозновата настилка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР