Проектите на кметство Царевец Село Царевец - обичам природата и

...
Проектите на кметство Царевец Село Царевец - обичам природата и
Коментари Харесай

Два екопроекта ще бъдат реализирани в община Мездра в Националната кампания "Чиста околна среда - 2023"

Проектите на кметство Царевец " Село Царевец - обичам природата и аз вземам участие " и на ОУ " Св. св. Кирил и Методий " - гр. Мездра " Екозанималня " са утвърдени за финансиране в състезанието на тематика " Обичам природата - и аз вземам участие ", проведен за 20-а поредна година от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда в границите на Националната акция " Чиста околна среда - 2023 ".
 
От постъпилите 760 планови оферти на общини и кметства със средства в размер до 15 000 лева ще бъдат финансирани 134 плана. Сред тях е планът на кметство Царевец за създаване на наследствена екопътека до м. " Говедарника ", където се намира най-известната културно-историческа забележителност в землището на селото - неповторимите скални надписи и рисунки (графити), датиращи от XVI-XIX в.
 
Сред утвърдените за финансиране със средства в размер до 7 500 лева 99 плана на учебни заведения и на ЦПЛР/ОДК (от постъпилите общо 423 планови предложения), е планът на ОУ " Св. св. Кирил и Методий " - гр. Мездра за създаване на екозанималня в образователното заведение. Двата плана са на обща стойност към 21 500 лева
 
Останалите 11 планови оферти, подадени от кметства, учебни заведения и детски градини в община Мездра, не са утвърдени за финансиране: " Отговорни към природата и здравето " на кметство Брусен, " Отговорни към природата и здравето на младото потомство, и ние участваме " на кметство Горна Кремена, " Зелено волейболно игрище " на кметство Крапец, " Изграждане на новаторски екологичен център за придобиване познания за природата, развлечения, игри и задълбочаване на връзката родители - деца - природа " на кметство Лик, " Изграждане на детско футболно игрище " на кметство Очиндол, " Кът за спорт и детски игри " на Кметство Ребърково, " Екокът (класна стая) за образование навън " Екознайко " на СУ " Св. Климент Охридски " - с. Зверино, " Обичам природата - и аз вземам участие " на ДГ " Звездичка " - с. Зверино, " Ние учим измежду природата " на ПГ " Алеко Константинов ", " Минипарк за образование и интерактивни игри " на СУ " Иван Вазов " и " Играем и творим навън " на ДГ " Роза " - гр. Мездра.
 
Крайният период за осъществяване на дейностите по утвърдените планове е: за учебни заведения, детски градини и ЦПРЛ/ОДК - до края на м. октомври, а за общини и кметства - до края на м. ноември 2023 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР