Проектиране и строителство на участък от 3060 метра от столичното

...
Проектиране и строителство на участък от 3060 метра от столичното
Коментари Харесай

Участък от трета метролиния ще струва почти 220 млн. лева

Проектиране и строителство на сектор от 3060 метра от столичното метро разпореди " Метрополитен " ЕАД за съвсем 220 млн. лв. без Данък добавена стойност. Инженеринговата поръчка за линия 3, стадий ІІІ, която е разграничена на четири обособени позиции, е финализирана с избор на реализатори, подписани са и договорите.

Видно от резултатите общата им стойност е 216 185 415 лева, което значи спестовност за Оперативната стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ от 3,8 млн. лв..



Заданието е за правене на механически (работен) план, строителство, доставка на нужното съоръжение и въвеждане в употреба на сектор от трета метролиния. По трасето би трябвало да се изградят три подземни метростанции и две междустанционни вентилационни уредби. Предвидено е метростанциите да са със странични перони, които откъм коловозите да са заградени с остъклени стени, отварящи се синхронно с вратите на мотрисите. Началото е под бул. „ Владимир Вазов “.



Първата позиция е сектор с дължина 1 301 метра, с една подземна метростанция, междустанционна вентилационна уредба и оборотен сектор. Изпълнител е обединяване сред компаниите „ Монолит София “ АД (с 88% дял) и „ Х.С.С. “ ЕООД (с 2%). Негови подизпълнители ще са компания „ Евро Алианс Инженеринг “, която поема 21% от дейностите, „ Рикат “ ООД (1,6%), „ Пътища и мостове “ ЕООД (1,6%).

Втората е за планиране и строителство на сектор с дължина 1064 метра с една подземна метростанция и междустанционна вентилационна уредба. Договорът е с компания „ Трейс Груп Холд “ АД, чиято оферта е малко над 75 млн. лева Нейни подизпълнители ще са „ СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ “ АД, (10%) - строителство, доставки на съоръжение и въвеждане в употреба, „ ЕВРО АЛИАНС ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕАД (20%) - структури на тунелен сектор, изпълняван по нов австрийски тунелен способ.



Третата е за сектор от 695 метра с една подземна метростанция. Изпълнител е известната компания „ Джи Пи Груп “ АД с контракт за съвсем 48,2 млн. лева Подизпълнители ще й бъдат „ Старт Инженеринг “ АД (5%) - СМР, планиране и авторски контрол по елементи Електрическа, слаботокови и аудиовизуални системи, „ ТРАНСГЕО “ ЕООД (1%)- планиране и авторски контрол по елементи Релсов път и Контактна мрежа, „ РИКАТ “ ЕООД (2%) - планиране и авторски контрол по елементи Конструкции и Конструкции на тунели, „ СВЕКО ЕНЕРГОПРОЕКТ “ АД (1%).



Договорът за четвъртата е с обединяване сред „ Сименс Мобилити ГмбХ (Германия) и българското ѝ едноименно еднолично сдружение е на стойност 30 млн. лева без Данък добавена стойност. „ Старт Инженеринг “ е и неин подизпълнител с дял 3%, като задължението ѝ да извърши инсталационите действия.  

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР