Проектира се изграждането на соларни паркове в рамките на индустриалните

...
Проектира се изграждането на соларни паркове в рамките на индустриалните
Коментари Харесай

Предлагат на индустриалните зони в Пловдивско да станат въглеродно неутрални чрез свои соларни паркове

Проектира се построяването на слънчеви паркове в границите на индустриалните зони " Марица " и " Раковски ", с което да се съкрати доставката на електрическа енергия до самите фирмите и те да бъдат превърнати във въглеродно неутрални. Това заяви по време на бизнес конгрес в Пловдив Владислав Кънчев управител “Развитие на планове ” на Тракия икономическа зона.
Прочетете още
Той акцентира, че концепцията се е родила по нужда. Предвид огромното предизвикателство за бизнеса през последните две години бяха години секторът бил заставен да се усъвършенства. „ Дойде тематиката за устойчивостта, развиването, икономисване на електрическа енергия и усъвършенстване на разноските. Трябваше да предприемем метод, който да подсигурява развиването на индустриалните зони “, добави Кънчев. Той очерта и проблеми пред сполучливото развиване на тактиката за превръщането на индустриалните зони в неутрални.

Част от тях е различеният потенциал на фирмите във връзка с опцията влагат в зелена сила. Големите компании все по-интензивно влагат в слънчеви паленели или други подходи за понижаване разноски, респективно въглероден отпечатък. Малките на този декор изостават.

„ Ние се стараем да дадем синергичен метод и да дадем там, където има липса. Затова сега вършим разбор, стигнали сме до решения. Нашата концепция е построяването на съоръжения, които да предложат опция - в случай че имат потребност, да употребява подобен вид електрическа енергия. Надяваме се посредством партньорствата си да развием още „ зелен водород “ и други различни източници “, показа Кънчев.

Той бе безапелационен, че процесът по преобразяване на индустията в зелена е почнал от дълго време през вложения на задгранични компания в България. Те непроменяемо тласкат и българските компании да залагат на сходни политики и да употребяват финансовите принадлежности, които страна и банки оферират.

На фона на полемиката бе подчертана и развиването на Пловдив като стопански зона през годините. Градът даже бе избран като „ индустриална столица на Балканите “ от Петрана Зайкова, чиято компания от дълго време влага в зелената сила по немски обичай.

В тематиката се включи и Андрей Рекалов, действен шеф на компания за търговия с елетроенергия. Той добави, че провокациите в бранша на елетроенергия занапред предстоят, само че България се оправя добре с преодоляване на енергийната рецесия.

„ Ключов момента беше даването на обезщетения за бизнеса. Другото, обезщетенията и даването на калпак докара до понижаване на самодейностите, които изначално бяха почнали инвестиция в зелено развиване. Това е неточност. Тези обезщетения би трябвало да бъдат обвързани с самодейност от страна на самите компании “, добави той.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР