Проекти за развитие на туризма в граничните райони на България

...
Проекти за развитие на туризма в граничните райони на България
Коментари Харесай

България и Сърбия ще развиват проекти в туризма за 8,5 млн. евро

Проекти за развиване на туризма в граничните региони на България и Сърбия ще бъдат финансирани със средства на стойност над 8,5 млн. евро , оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/. 

158 организации от двете балкански страни вземат участие в 43 планови хрумвания , подадени в границите на Поканата за набиране на концепции за планови оферти по Териториалната тактика на Програма (ИНТЕРРЕГ VI-A) ИПП България – Сърбия 2021-2027.

Поканата за присъединяване бе оповестена ще през юни от Министерство на регионалното развитие. Програмният район от бългаска страна включва територията на областите Видин, Монтана, Враца , София-област, Перник и Кюстендил, както на сръбските области Бор, Зайчар, Топлица, Нишава, Пирот, Ябланица и Пчиня.

Голяма част от концепциите са фокусирани върху разнородни действия , свързани с развиването на туризма . Сред тях са създаване на нови интегрирани районни туристически артикули, реституция, запазване и експониране на обекти на културното завещание, поддръжка за естествени туристически обекти, вложения в инфраструктура и уреди , усилване на връзките сред естествените и културните обекти, в това число тяхната съгласуваност и подвижност , образование на личния състав на туристическите атракции, възстановяване на практиките за туристически маркетинг и брандиране на трансграничния район.

Повечето оферти за планови концепции са създадени в партньорства със приблизително четири участника , представляващи районни органи и управляващи, организации за районно и секторно развиване, организации в поддръжка на бизнеса, Неправителствени организации, университетски, проучвателен, обучителни, просветителни, обществени и културни институции .

Очаква се разнообразието и разширението на обсега на плановите старания да ускори връзките сред разнообразни области и общностите от двете страни на границата, както и да способства за икономическото развиване на региона .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР