Проекти за над 93,3 милиона лева за подобряване на средата,

...
Проекти за над 93,3 милиона лева за подобряване на средата,
Коментари Харесай

Проекти за над 93 милиона включват в актуализирания План за развитие на Варна

Проекти за над 93,3 милиона лв. за възстановяване на средата, в която живеят, обсъждаха през днешния ден варненци. Те ще бъдат включени в обновения План за интегрирано развиване на Община Варна (ПИРО) за интервала 2021-2027 година. За да се случи това обаче е нужно и решение на Общинския съвет (ОбС), съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Общественото разискване се състоя през днешния ден в концертната зала на Младежкия дом в морския град. До него се стигна, откакто бе утвърдена актуализация на ПИРО. До обновяването на програмата за реализация и приложенията към нея се стигна, за включване на спомагателни проекти/проектни хрумвания, които да бъдат финансирани с спомагателни запаси, поради промени, отнасящи се до нови финансови средства - по европейски стратегии, по Плана за възобновяване и резистентност и други, които дават опция на повече планове да бъдат финансирани до края на това десетилетие.

В процеса на актуализация беше дадена опция на всички заинтригувани страни да подадат нови планови оферти - в интервала от 14 декември 2022 година до 13 януари тази година, посредством попълване и подаване на фиш за планова концепция, оповестен на интернет страницата на ПИРО и на страницата на Община Варна. 

Иначе ПИРО бе утвърден от ОбС-Варна през април предходната година и е на стойност 1,2 милиарда лв., напомни през днешния ден на публичното разискване Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна.

През интервала, когато се търсиха нови планове, които да бъдат включени в актуализацията на Плана, постъпиха 99 оферти от 34 организации и жители. С утвърждение от страна на работната група 77 от тях са включени в ПИРО, както и още девет, които са свързани с възобновяване на данните за съответни планове (например нова стойност, уголемен обсег, смяна в плановата подготвеност и др.). Включените нови планове, касаят възстановяване на градска среда, поправки, цели и планове по самодейностите Варна - Зелен град, многовековен и многолик град, на просветителни планове и доста други, разясниха през днешния ден на публичното разискване в Младежкия дом.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР