Проекти в сферата на образованието, туризма и спорта са в

...
Проекти в сферата на образованието, туризма и спорта са в
Коментари Харесай

Враца ще реализира съвместни проекти с Крайова /снимки/

Проекти в областта на образованието, туризма и спорта са в основата на бъдещото партньорство сред Враца и румънския град Крайова, оповестиха от локалната администрация в града под Околчица.
Меморандумът за съдействието сред двете общини бе подписан от кмета Калин Каменов и румънския му сътрудник – Лия-Олгуца Василеску.
Планираните планове, по които сътрудниците ще аплайват са ориентирани към основаването на туристически направления, модернизиране на просветителна инфраструктура, създаване на инфраструктура за атракционни паркове, за планински, горски, воден и рисков туризъм.
Двете общини ще работят по реализирането на плановите хрумвания:
- ”Популяризиране на градовете като атрактивни туристически дестинации “ – посредством основаването на тематичен туристически маршрут „ Ботевият път “ и образуване на панорамни обиколки по туристически направления в румънския града.
- Модернизация и създаване на инфраструктура за състезателен и рисков туризъм “ – „ Адреналин парк “ във Враца и възобновяване на скейт паркове в Крайова;
- Модернизация на просветителна инфраструктура “ – създаване на учебен кампус в Крайова и реновирането на бунгала за създаване на трансграничен лагер във Враца;
- ”Създаване на туристически атракции “ – аудио-визуален театър, експониращ Врачанските скали и художествено осветление на монументи на културата в Крайова;
- Атракция „ Панорамна панорама “ – създаване на пасарелки със стъклен под във Враца и Крайова;
- Развитие на съвременен и атрактивен планински, горски и воден туризъм “ – възобновяване на въжен въжен превоз „ Леденика “ и развиването на Музей на водата в Крайова.
Меморандумът  се подписва за интервала на осъществяване на Програмата за трансгранично съдействие Interreg VI-A Румъния – България. 
На формалното събитието участваха още: заместник-кметът инж. Цветан Стойчков и заместник-кметът  на Община Крайова – Аурелия Филип.
Крайова е побратимен град на Враца от 1971 година, като двустранните взаимоотношения са препотвърдени през 1996 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР