Проекти на обща стойност 7 353 823 лева по четири

...
Проекти на обща стойност 7 353 823 лева по четири
Коментари Харесай

7,3 млн. лева от Европа влизат в Лом

Проекти на обща стойност 7 353 823 лв. по четири оперативни стратегии ще извършват дребни и междинни компании, аграрни производители, неправителствени организации, учебни заведения, читалища и институции, оповестиха от община Лом.

Кметът Пенка Пенкова, която е ръководител на Колективния директорски орган на Сдружение „ Местна инициативна група Лом “ (МИГ-Лом) подписа Споразумение за осъществяване на тактиката за водено от общностите локално развиване. С подписването на това съглашение с ръководещите органи на Програмата за развиване на селските региони, Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси “, Оперативна стратегия “Иновации и конкурентоспособност “ и Оперативна Програма “Наука и обучение “, Лом започва нов стадий от същинското осъществяване на тактиката. Финансовият запас за аграрни производители, микро компании, както и за построяването на инфраструктура на територията на община Лом, е в размер на 2 933 700 лв., които се дават по програмата „ Развитие на селските региони “ (ПРСР).

По Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) могат да бъдат усвоени от локалните дребни и междинни предприятия 1 955 800 лв.. За плановете за младежка претовареност и обществени услуги са обезпечени 1 486 408 лв. от Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ (ОПРЧР) 977 915 лв. са средствата за просветителни планове и за интеграция на уязвими и малцинствени групи по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ (ОПНОИР).

„ Стратегията, за която осигурихме финансиране, е отличен късмет за гражданския бранш, за бизнеса, земеделските производители, за просветителните и културните институции на територията на цялата община, да проявят икономическа интензивност и да осъществят своите хрумвания “, сподели кметът Пенка Пенкова.

Местната инициативна група МИГ-Лом бе учредена през 2017 година Сдружението, взаимно с Община Лом, създаде Стратегия за водено от общностите локално развиване, която бе утвърдена за финансиране.

Експертите на групата стартират акция по информиране на локалната общественост посредством срещи, осведомителни събития, образования и семинари за подготовка на плановете.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР