Проекти на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ бяха представени като пример

...
Проекти на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ бяха представени като пример
Коментари Харесай

Форум в Стара Загора представи добри практики за социално ангажиран бизнес


Проекти на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ бяха показани като образец за устойчиви обществени практики и чудесно съдействие с локалната власт. Това стана по време на районният конгрес „ Бизнесът – мощ за положително “, който се организира на 20 юни 2018 година в град Стара Загора.

По време на форума Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (БМГД на ООН) се срещна с локални компании и разиска дружно с тях редица съществени тематики, измежду които бяха партньорството сред бизнес и неправителствените организации като сполучлив метод за позитивна смяна в обществото, силата на груповите планове и за какво корпоративната обществена отговорност е подобаваща и би трябвало да бъде част от всеки бизнес.

Форумът бе открит от Огнян Траянов, ръководител на БМГД на Организация на обединените нации и Йордан Николов, зам.-кмет на Община Стара Загора, която бе институционален сътрудник на събитието.

В качеството си на представител на компания с дългогодишни положителни практики в сферата, Надя Синигерска-Бохорова от „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ акцентира, че бизнесът е освен гръбнакът на стопанската система в област Стара Загора, само че и деен, обществено зает жител. Тя показа опита на КонтурГлобал Марица Изток 3 в няколко одобрени през годините начинания на БМГД на Организация на обединените нации - „ Гордея се с труда на моите родители “, която се осъществя годишно от 2013 година, а компанията е един от основателите на плана. В него вземат участие деца на чиновниците на възраст от 4 до 16 години, които се срещат от близо с работата на своите родители – по този начин те се научават да ценят труда, ориентират се от рано в света на специалностите, а компанията развива вътрешните си връзки и обогатява връзките със чиновниците си.

Световният ден на околната среда е различен групов план на БМГД на Организация на обединените нации, в който КонтурГлобал Марица Изток взе участие. Чрез него компанията ангажира вниманието на чиновниците и подтиква тях и фамилиите им към дейни дейности в интерес на околната среда. През годините са разработвани разнообразни концепции с фокус върху съответната тематика, определена от Организация на обединените нации: учебен филм за световното стопляне, показан на учебни заведения и детски градини в района, конкурс за новаторски хрумвания за понижаване на използването на пластмаса в компанията, залесяване на обекти в близки обитаеми места, самодейността за чиновници и подизпълнители „ Сладолед за пластмаса “, която възнаграждава с ледено лакомство събирането и предаването за преработване на пластмасови боклуци.

Заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова обърна особено внимание на мотото на събитието – „ Бизнесът – мощ за положително “ и избра да показа като образец за устойчиви обществени практики и чудесно съдействие с локалната власт точно планове на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Това бяха Джаз Форум Стара Загора, който се организира в града на липите за седма поредна година, както и обезпечаването на новаторска инсталация за ръководство на компютър с взор от деца с генерализирани разстройства в развиването – план сплотяващ силите на бизнеса, общината и Неправителствени организации бранша в лицето на съдружие „ Алернатива 55 “.

Огнян Траянов, ръководител на БМГД на Организация на обединените нации, закри форума като насърчи всички организации, дребни и огромни, да са дейни и да се включват интензивно в подобряването на средата към тях.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР