Проектътна Общината за индустриалния парк в Сливен бе представен от

...
Проектътна Общината за индустриалния парк в Сливен бе представен от
Коментари Харесай

Представиха проекта за индустриалния парк на Сливен пред лидери в индустрията

Проектътна Общината за индустриалния парк в Сливен бе показан от кмета Стефан Радев на влиятелно събитие, с присъединяване на водачите в българската промишленост. Това стана на гала за връчване на годишните награди „ Фабрика на годината “, състояла се в Пловдив.

Поканата към сливенския кмет бе отправена, защото индустриалните паркове, съответно – в Бургас и Сливен, са нови дестинации и се дефинират като горещи точки за бъдещото индустриално развиване на България, по думите на Георги Стоев от „ Trakia Tech “.

Стефан Радев описа за свършената работа през последните години за основаването на парка от 2500 дка, както и за напредналата активност по първия стадий от плана за създаване на довеждащата инфраструктура върху терен от 450 дка.
„ Кандидатствали сме за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност и в действителност чакаме поддръжка. Целта е да създадем такива улеснения, че вложителите да могат да проектират безусловно на втория ден “, добави той.
Кметът Радев акцентира, че Сливен е първият промишлен град в страната, а общината – най-голямата по територия в България. „ Искаме да осигурим условия за летящ старт на вложителите при нас “, съобщи още той. Сливенският градоначалник получи поздравления за концепцията, а Георги Стоев акцентира, че няма различен промишлен парк с такава повърхност и благоприятни условия за привличане на инвеститорския интерес.

На събитието участва и шефът на „ Индустриален парк – Сливен “ Соломон Москона. Участниците получиха рекламни брошури на парка.

Годишните награди „ Фабрика на годината “ са събитие, което насърчава най-иновативните и устойчиви предприятия. Организатори са вестник „ Капитал “ в партньорство с „ Trakia Tech “ и община Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР