Проектът за тунел под Шипка не е спиран, чака се

...
Проектът за тунел под Шипка не е спиран, чака се
Коментари Харесай

Караджов: Тунел под Шипка ще има, офертата е за 358 млн. лв.

Проектът за тунел под Шипка не е спиран, чака се компания реализатор да удостовери документално офертата си и да бъде подписан договорът, разгласи в Габрово министърът на районното развиване Гроздан Караджов по време на полемика за бъдещето на плана.

Той добави, че оборудването занапред ще се проектира през идващите 8 месеца от определения реализатор, въз основата на утвърден абстрактен план

Офертата е на стойност 358 милиона лв. - за техническо планиране и строителство, като се чака в утрешния ден да бъде доказана документално.

„ По телефона имаме удостоверение, че компанията удостоверява офертата си, тъй че този план се строи. Следващите осем месеца изпълнителят ще проектира и три години и половина градеж, както е по оферта “.

Няма никакъв късмет тунелът да е с 4 платна, тъй като мостът няма да ги понесе, сподели Караджов.

Той удостовери опцията, стартирана на срещата от някогашния вицепремиер и сегашен народен представител на ГЕРБ от Габрово Томислав Дончев още тази година страната да отпусне предплатено финансиране за плана, което след това да бъде обезщетено с европейските средства. Така реалистичният период за довеждане докрай на оборудването е 4 години.

Караджов съобщи още, че има три плана за пътища по стратегия „ Транспортна съгласуваност ”- за Автомагистрала „ Струма ”, в частта за Кресненското дефиле, високоскоростният път Русе - Велико Търново и тунелът под Шипка.

За тази година има обезпечени средства за ново строителство за трите плана, в това число и за сектори от Автомагистрала „ Хемус ”, за пътища Видин-Ботевград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР