Проектът за справяне с щетите след пропадането на алеята за

...
Проектът за справяне с щетите след пропадането на алеята за
Коментари Харесай

МРРБ е отпуснало средства за ремонт на пропадналата алея към кв. Сарафово, увери кметът на Бургас

Проектът за справяне с вредите след пропадането на алеята за кв. Сарафово би трябвало да се преработи и подаде отначало

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви на регионалния шеф Пламен Янев, че е разговарял с представители на Министерство на регионалното развитие във връзка пропадналата крайбрежна алея за кв. Сарафово поради огромното морско неспокойствие, и е получил увещание, че има отпуснати средства, само че планът би трябвало да бъде модифициран и подаден отначало.

Разговорът се състоя пред кореспондент на Флагман.бг, до момента в който се очакваше идването на президента Румен Радев в Бургас.

Проектът за справяне с вредите след пропадането на алеята за кв. Сарафово би трябвало да се обнови, защото те към този момент са доста по-големи.  След като няколко години не бяха подхванати нужните ограничения, в този момент ще трябват двойно повече средства от бюджета, защото теренът е държавен.

Община Бургас нееднократно е предупреждавала Министерство на регионалното развитие, защото свлачищният развой напредваше бързо, а пропадането беше неизбежно, в случай че не се вземат ограничения. В момента топката е в ръцете на регионалния шеф, а за оправянето с казуса ще е належащо по-дълбоко подсилване и по-широко обгръщане на целия свлачищен развой.



Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР