Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил

...
Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил
Коментари Харесай

Меджидиев: Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е неглижиран

Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил мощно неглициран през последната година. Проверките, които направих в държавните лечебни заведения в Стара Загора, Сливен и Бургас, си бях сложил още при встъпването си в служба като министър на опазването на здравето. Това съобщи на брифинг за публицисти здравният министър доктор Асен Меджидиев.

„ Исках да обиколя съвсем всички регионални и общински лечебни заведения в страната, с цел да се срещна персонално – първо с готовността им за една възможна Коронавирус вълна. Има ли обезпеченост с фрагменти и до каква степен е стигнал планът за Спешната помощ. Ремонтите и организацията на незабавните отделения. За страдание на доста от местата ремонт не е започвал макар извоюваните поръчки ”, акцентира той. И добави: „ За страдание през последната една година тази стратегия е била безусловно неглижирана и в случай че не се продължи и не бъде приключена ще трупаме негативи – дови от финансова позиция ”, сподели Меджидиев, представен от Нова тв.

По думите му от здравна позиция усещанията му от инспекциите са много положителни. " За тези четири лечебни заведения не чух нито един пациент да се оплаче от оказаната му професионална помощ. Проблемите са от напълно друго равнище - администратично застраховане и прекъсване на ремонтите и недовършване на стартирани неща преди 7-8 месеца ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР