“Проектът за радарите е един от приоритетните, това е очите

...
“Проектът за радарите е един от приоритетните, това е очите
Коментари Харесай

МО: Проектът за радарите струва 400 млн. лв

“Проектът за радарите е един от предпочитаните, това е очите на страната ни за вероятно нарушаване на нашето въздушно пространство ”. Това съобщи Станимир Георгиев, заместник- министърът на защитата, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Целта на МО е да бъдем оптимално транспарантни при осъществяване на процедурата. От тук нататък работната група ще проучва офертите, ще класира участниците и след класирането ще се проведат договаряния с определения участник за подписване на контракт ”, сподели той, след което посочи, че следва изпращане на мотори в Полша. “В момента се приготвят нужните атрибути за изпращане на мотори. Договорът е подписан ”, акцентира още той.

Проектът е главен за военновъздушните сили. Обхватът на плана включва придобиване на 7 нови радари, образование на състава, има наложително условие за гаранционна поддръжка на радарите не по- малко от 24 месеца с следваща логистична поддръжка от 5 години. От брифинга стана ясно, че са отделени 400 млн. лева за плана.

БГНЕС Министерството на защитата отвори обществено подадените предложения за осъществяване на план „ Придобиване на нови трикоординатни радари “. Процедурата се организира навън съвещание на междуведомствена работна група, назначена със заповед на министъра на защитата, в наличието на представители на фирмите, подали предложения.

На изпратеното от Министерството на защитата искане за предложение, са получени отговори от пет компании: „ Локхийд Мартин “ (САЩ), „ Леонардо “ (Италия), „ Елта “ (Израел), „ Индра “ (Испания), „ Талес “ (Франция). След отварянето на офертите, в избран от министъра на защитата период, междуведомствената работна група следва да прегледа, проучва, оцени и класира подадените оферти. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР