Проектът за проучване и социализиране на река Марица не трябва

...
Проектът за проучване и социализиране на река Марица не трябва
Коментари Харесай

Димитър Куманов: Има риск за мостовете над Марица в Пловдив

Проектът за изследване и социализиране на река Марица не би трябвало да бъде осъществен във типа, в който е направен. В момента той е блокиран вярно от Общината, счита Димитър Куманов от съдружие "Балканка ", пред БНР.

В предаването "Хоризонт до обед " той напомни, че планът планува асимилиране на коритото на Марица като в региона би трябвало да има детски площадки, стадиони, фитнес и велоалеи. Предвижда се и необятен канал, в който реката да тече при ниско равнище и да се разлива като се повиши.

Според Димитър Куманов това е риск за мостовете, тъй като ще подкопае стълбовете. Това ще коства и ужасно доста пари, "които ще отидат в Егейско море при първото повдигане на равнището на реката ".

Проектът за Марица може да се осъществя единствено в частта, която е осъществяване на проекта за предварителна защита от наводнения, счита още Куманов. Той настоя и за оценка на риска за мостовете над Марица в Пловдив.

Експертът добави, че по тематиката реки в България се гледа като източник на пари като най-разпространеният метод е "почистване на речните корита ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР