Проектът за плувен комплекс Младост ще бъде преработен, става ясно

...
Проектът за плувен комплекс Младост ще бъде преработен, става ясно
Коментари Харесай

Преработват проекта за басейн „Младост”, слагат му и фотоволтаични системи

Проектът за плувен комплекс „ Младост ” ще бъде модифициран, излиза наяве от съобщение на Община Пловдив. Те са пуснали процедура за непосредствено договаряне към компания „ Архцентър – А ” на Тодор Абаджиев, които са създали първия план.
Прочетете още
Поръчката е на стойност от 95 хиляди лв. без Данък добавена стойност като в нея е заложено да се преработи утвърждение механически планове, да се създаде ново задание за слънчеви фотоволтаични системи, както и да се извърши авторски контрол по време на строителството на 50-метровия басейн.

След изработката на корекцията на плана, ще бъде ясно и точните количествено-стойностни сметки след нея.

Община Пловдив чака да получи 20 млн. лева  нисколихвен заем от Фонда за устойчиви градове, като договорът би трябвало да се подпише до края на месеца.

В края на 2022 година градските управляващи избраха и реализатор по втората поръчка. Това е дъщерната компания на Главболгарстрой ” – „ ГБС – Пловдив ”. Те дадоха оферта от   17,4 млн. лева  без Данък добавена стойност или 20,88 млн. лв. с данъка. Другите две компании, които са пуснали предложения – „ Парсек груп ” и „ Климатроник ” ЕООД бяха отстранени, защото предложенията им не отговаряли  на техническите условия.

Очакванията бяха с 20 млн. лв. да се построи басейна, а още 1 млн. лв. да се даде за съоръжение. Ако сумата набъбне още поради фотоволтаичната система, то тя ще се покрие от бюджета на градските управляващи.

В  заданието е заложено построяването на актуален плувен комплекс, отговарящ на условията на Международната федерация по плуване. Новопроектираният плувен басейн се състои от един непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предопределен за инсталационен подобен, където ще се разположат ОВК съоръжения.

50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с потенциал от 1002 души. Друга наложителна екстра е гъвкавото систематизиране на дължината – посредством специфичен мост, който се движи електронно в самото корито и може да загражда басейна до 25 метра – за детски надпревари. Също по този начин оборудването ще бъде снабдено с обезмъгляваща апаратура, с каквато не разполага нито един басейн в България.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР