Проектът за новата учебна пристройка ще бъде подаден и по

...
Проектът за новата учебна пристройка ще бъде подаден и по
Коментари Харесай

Подготвят терена за важни нов корпус на училището в бургаския кв. Сарафово

Проектът за новата образователна пристройка ще бъде подаден и по стратегия към Националния проект за възобновяване и резистентност

Започна подготовката на терена за новия и дълго чакан корпус на учебно заведение „ Христо Ботев “ в кв. „ Сарафово “. Мястото, на което ще се намира образователният корпус е в двора на учебното заведение, зад главната постройка, като ще има топла връзка със съществуващото учебно заведение.

Още преди година и половина Община Бургас със съдействието на управлението на учебното заведение приготви план, включващ създаване на пристройка към съществуващата постройка, главен ремонт на учебното заведение и замяна на отоплителната апаратура. Оттогава администрацията търси благоприятни условия и поддръжка от страната за разпределяне на средства за създаване на нов корпус към учебното заведение, само че към този момент без резултат.



За да може да започва построяването на корпуса на учебното заведение в кв. „ Сарафово “, с решение на Общинския съвет е обезпечен кредитен запас от 1/3 или 1 200 000 лева от нужните средства за новата пристройка. Пак с решение на общинските съветници бяха обезпечени средства за наем и уместно обзавеждане на частна къща до учебното заведение в „ Сарафово “, с която краткотрайно да бъдат обезпечени нужните училищен стаи и ресурсни кабинети. С помощта на родителите бе стартирана подписка и дарителска акция, само че за жалост средствата не доближават.



Затова Община Бургас ще продължи да търси поддръжката на страната и опциите по оперативните стратегии. Проектът за новата образователна пристройка ще бъде подаден и по стратегия към Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България с финансиране по линия на Механизма за възобновяване и резистентност.



Изграждането на новия корпус ще реши казуса с дефицита тук-там за възходящия брой възпитаници на ОУ „ Христо Ботев “ в кв. „ Сарафово “, като усили броя на класните стаи и разреши прекосяването им към едносменен режим на образование.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР