Проектът за нова схема се базира на разработен транспортен модел

...
Проектът за нова схема се базира на разработен транспортен модел
Коментари Харесай

Сериозни промени в движението на градския транспорт предстоят във Варна


Проектът за нова скица се базира на създаден транспортен модел от английския консултант  “Мот Макдоналд (България) “. Целта е да се реализира оптимизация на маршрутните написания, отмереност в трафика, сигурност в даване на публичната услуга.

" Цялата философия, която е употребена при правенето на скица, е основаване на т.нар. BRT коридор с съществени линии, които да обгръщат цялото продължение на града. Към него ще се включат довеждащи и отвеждащи линии “, съобщи пред съветниците заместник-кметът Пейчо Пейчев. Той е на мнение, че ако BRT коридорът бъде въведен по този начин, както е заложено в новата транспортна скица, ще се обезпечи бърз достъп на пътуващите до всички точки на града.

" Гръбнакът “ в схемата ще е бързата автобусна линия BRT №1, която ще свързва ж.к. “Владислав Варненчик “ със сп. “Почивка “ в кв. " Бриз “. Дължината й в едната посока е 15 км. В час пик рейсовете ще се движат на 5 минути, а в останалото време - на 8 минути. През летния сезон линията ще бъде обслужвана от 5:00 ч. до 24:00 ч.

Предвижда се метаморфоза на съществуващи направления и разкриване на нови. Някои от линиите ще бъдат закрити, разписанията също ще претърпят промени. Основната задача е оптимално улеснение на жителите с ефикасен и добър градски превоз, бе изтъкнато по време на днешното онлайн съвещание.

Проектът на новата транспортна скица ще бъде прегледан още веднъж от отрасловата комисия към локалния парламент. Съветници се ангажираха да внесат оферти за промени, които ще бъдат подложени на разискване и гласоподаване. Едва по-късно планът ще бъде импортиран за приемане в Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР