Проектът за нова Конституция на ГЕРБ търпи корекции. Това стана

...
Проектът за нова Конституция на ГЕРБ търпи корекции. Това стана
Коментари Харесай

ГЕРБ редактират първия си проект на Конституция и се разбраха с ВМРО

Проектът за нова Конституция на ГЕРБ търпи корекции. Това стана ясно от думите на Даниела Дариткова след срещата с Вътрешна македонска революционна организация.

Обсъден е правилото да се отговори на публичните упования. Прието е предлагането на воеводите да се включи в увод по какъв начин действа страната.

Имаме кардинално единодушие от Вътрешна македонска революционна организация, изясни Дариткова. Имало единодушие за привикване на Велико народно събрание. ГЕРБ няма да бавят измененията , стана ясно от поръчката й. Заявявам желание за рестарт на социална смяна , безапелационна бе Даниела Дариткова.
 Три дами от ГЕРБ водят диалозите за Велико национално заседание
Три дами от ГЕРБ водят диалозите за Велико национално заседание

От Движение за права и свободи към момента не са дали отговор на поканата

Партията ще търси поддръжката на 160 депутатаи за привикване на Велико народно събрание. Искрен Веселинов акцентира, че партията постоянно е била на мнение за нуждата от привикване на Велико народно събрание. Конституцията трябвало да е по-адекватна на действителностите. Затова Вътрешна македонска революционна организация ще поддържа концепцията на ГЕРБ за Велико народно събрание.

Държавата трябвало да утвърждава националните полезности и това трябвало да залегне с новата Конституция. Воеводите желаят в нея да залегне тематиката за грамотната раждаемост. Те желаят да се даде опция на българите зад граница гладко да идват в страната. Граждански дълг да е упражняването правото на избор. Освен наложително обучение то би трябвало да е обвързано с резултати.

Възстановяването на наложителната военна работа ще става с следващ закон. В този спор би трябвало да се включат всички български жители, съгласно Веселинов.

Припомняме, че, че няма да вземат участие в консултациите за нова Конституция, инициирани от ГЕРБ.

Следват съвещания с НФСБ и самостоятелните народни представители.

Консултациите с представители на " Воля " са планувани за 2 септември .

Към сегашния миг от Движение за права и свободи към момента не са дали отговор на поканата на ГЕРБ за среща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР