Проектът за книжния пазар на площад Славейков вече е одобрен

...
Проектът за книжния пазар на площад Славейков вече е одобрен
Коментари Харесай

Проектът за книжния пазар на площад "Славейков" е готов

Проектът за книжния пазар на площад " Славейков " към този момент е утвърден от основния проектант на София Здравко Здравков и е импортиран за разискване в регион " Средец ". Той може да бъде забелязан на уеб страницата на региона и в едномесечен период да се подадат възражения и оферти.

Преместваемите уреди – щандове за книги, ще бъдат сложени под 15-те железни перголи, които са инсталирани на площада. Книжните лавици обаче ще бъдат 7 на брой. Според арх. Здравков не е добре да има щанд под всяка пергола, тъй като ще се претрупа пространството на площада, а и разнасянето на палети, кашони и найлони би трябвало дефинитивно да престане.

 Макет на щандовете с книги под металните перголи.
© Столична община, НАГ

Макет на щандовете с книги под металните перголи.

" Моето разбиране е, че книги би трябвало да се купуват от книжарниците, само че волята на общинският съвет е част от книжарите да бъдат върнати на площада ", изясни през май арх. Здравков.

Търговците на книги за времето на ремонта на площада, който продължи близо 2 години, бяха преместени в градината пред хотел " Рила ". Те заплащат наем за всяка маса на общинската компания " Пазари Запад ".

" Никой не ни е споделил по кое време ще се върнем на площад " Славейков ". Ние сме виждали тези нови стелажи за книги, само че те имат проблем, тъй като не са покрити от горната страна. При дъжд и вятър книгите не са предпазени. Перголите също нямат компактно покритие от горната страна ", изясни книжарят Мариела Русева, която в този момент е в градината пред хотел " Рила ".

Там в този момент са останали единствено три щанда с книги. " Бяхме 200 маси през 1995 година, след това през 1998 година станаха 134, както беше планът тогава, а преди началото на ремонта предходната година масите на площад " Славейков " бяха 60 ", сподели книжарят Пламен Божилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР