Проектът за изграждане на помпена станция и водопровод, с които

...
Проектът за изграждане на помпена станция и водопровод, с които
Коментари Харесай

Осигуряването на вода за Перник през София ще струва 26 млн. лева

Проектът за създаване на помпена станция и тръбопровод, с които да се обезпечи вода за бедстващия Перник от София, ще коства 26 млн. лв.. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов по време на съвещанието на държавното управление в сряда.

До момента представителите на кабинета твърдяха, че спешният проект ще излезе до 25 млн. лв., само че точна сума нямаше поради неяснотите за обезпечаване на тръби и помпи за осъществяването му. Засега няма публична информация дали държавното управление е гласувало на днешното си съвещание и отпущането на парите, защото това не беше направено досега.

Борисов обаче подреди работата по построяването на тръбата да стартира незабавно и увери, че тя ще се свърши за 30 дни, макар че преди седмица министърът на стопанската система Емил Караниколов, който управлява щаба за рецесията в Перник, разгласи, че ще са нужни 40 - 45 дни.

" Днеска следобяд, на следващия ден, започвайте да копаете траншеите. Първите два километра тръби пътуват, ще са тук до няколко дни. Да не губим часове, не дни в строителството ", заръча той.

Всъщност би трябвало да се построи тръбопровод дълъг 13.5 км, който ще потегля от контейнер в Мало Бучино и ще стига до пернишкия кв. " Мошино ". На територията на резервоара, който се експлоатира от " Софийска вода ", ще бъде направена и помпена станция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР