Проектът за изграждане на новия Терминал 3 е крачка към

...
Проектът за изграждане на новия Терминал 3 е крачка към
Коментари Харесай

Министър Стоянова присъства на представянето на проекта за Терминал 3 на летище София

Проектът за създаване на новия Терминал 3 е крачка към модерното летище София, което ние като страна и общество чакаме и заслужаваме. Това сподели министърът на превоза и известията Красимира Стоянова по време на представянето на концептуалния дизайн на бъдещия Терминал 3. На събитието участва основният изпълнителен шеф на капиталов фонд „ Меридиам " Тиери До, а планът беше показан от основния изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект " Хесус Кабайеро.

„ Министерството на превоза и известията следва устойчива политика във връзка с развиването на летищната инфраструктура и част от тази политика е привличането на огромни вложители, какъвто е концесионерът на софийското летище ", съобщи министър Стоянова. По думите й това е следващото доказателство, че когато страната и частният вложител си подадат ръка в едно сполучливо партньорство, резултатите са положителни.

„ Новият Терминал 3 ще бъде напълно съгласуван и с участието ни в шенгенското пространство по въздух ", посочи министър Стоянова и уточни, че с помощта на Шенген над 400 млн. души пътуват свободно без да минават граничен надзор. „ Всички се надяваме скоро да се поздравим и с отпадането на контрола по сухопътните граници и превъзмогването на това затруднение ", сподели още Стоянова.

Хесус Кабайеро съобщи, че планът е на стойност 500 млн. лева, а новият терминал ще бъде първото 5-звездно районно летище в Европа. Комбинираните Терминал 2 и Терминал 3 ще имат връзка между тях, а потенциалът им ще е за 20 млн. пасажери годишно. Дизайнът на новия терминал е въодушевен от българската природа и нейните цветове. Сградата ще се състои от 3 равнища и общо 34 изхода за извеждане към самолети.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР