Проектът за газов хъб в Турция ще бъде реализиран до

...
Проектът за газов хъб в Турция ще бъде реализиран до
Коментари Харесай

Руският газов хъб в Турция заработва до една година

Проектът за газов хъб в Турция ще бъде осъществен до една година. Това заяви за ТАСС източник от Министерството на енергетиката и естествените запаси на Турция.

" Да, в действителност, съгласно нашите проекти стартирането в употреба на газовия хъб би трябвало да стане до една година. В момента се работи по уреждането на правните въпроси по плана. Все още е мъчно да се каже тъкмо по кое време ще бъде изцяло приключен ", изясни източникът.

Той добави, че към момента не е избрана датата на конференцията за газовия хъб.

През септември предходната година, в коридорите на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана, Ердоган организира среща при закрити врата с Путин, който за първи път насочи предлагането си
 Съединени американски щати не желаят съветски газов хъб в Турция
Съединени американски щати не желаят съветски газов хъб в Турция

Вашингтон приканва Анкара да не се трансформира в леговище за противозаконни съветски активи

Путин изложи концепцията си за експорт на повече синьо гориво през газопровода " Турски поток ", минаващ под Черно море към Турция, като посочи, че страната е най-хубавият маршрут за пренасочване на доставките на газ към Европейския съюз

От своя страна Ердоган съобщи, че, с цел да дефинират най-хубавото място за евентуалния газоразпределителен център. Той изрази мнение, че районът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, наподобява като най-удачното място.

" Турски поток " беше публично пуснат в употреба през януари 2020 година

Газопроводът, който разрешава на Москва да заобиколи Украйна като директен маршрут за Европа, придвижва съветски газ до Южна Европа през Черно море и Турция.
 Ердоган хареса предлагането на Путин за газов хъб в Турция
Ердоган хареса предлагането на Путин за газов хъб в Турция

Анкара и Москва стартират взаимна работа по проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР