Проектът за газопровода Турски поток в България не е под

...
Проектът за газопровода Турски поток в България не е под
Коментари Харесай

Петкова за Турски поток: Съвестно си работим, няма проблем

Проектът за газопровода " Турски поток " в България не е под опасност, България си прави съзнателно работата, няма проблем. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред публицисти във връзка обвиняването на съветския президент Владимир Путин от преди два дни, че България съзнателно и под давление бави построяването на трасето.

Тя отхвърли да разяснява думите му, само че изясни, че България съзнателно извършва своите задължения за реализацията на плана.

" Работим по този начин както планува контракта. Забавяне няма. Забавяне има във връзка с целия развой по сключване на контракта ", уточни министър Петкова.

Тя напомни, че договорът за създаване на стойност над 3 милиарда лева бе подписан на 18 септември тази година. Оттогава до в този момент се работи непрестанно, само че всички действия по използването на директивата за природния газ, по провеждането на публичните поръчки за избор на реализатор и обжалванията по тях, отнемали време. " Към момента се работи на трасе от 150 километра, на три обособени лота, доставени са тръбите за всички 150 километра ", сподели още енергийният министър.

" Разчистен е хумосният пласт. Изкопани са траншеи. Знаете, че бяха построени и въведени в употреба първите 11 км от турско-българска граница до компресорна станция " Странджа ", които на процедура обезпечават опция ние да се свържем с плана " Турски поток " на турска територия. Изградихме и газоизмервателна станция. В развой на създаване са и две компресорни нови станции. Работата по плана не е спряла ", увери Петкова и също като премиера съобщи, че се строи със скорост от 5 км дневно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР