Проектът за газопровод "Ийст Мед" (East Med), който има за

...
Проектът за газопровод "Ийст Мед" (East Med), който има за
Коментари Харесай

Ердоган: Газопроводът Ийст Мед от Израел към Европа не може без Турция

Проектът за газопровод "Ийст Мед " (East Med), който има за цел да придвижва природен газ от Израел непосредствено за Европа, не може да се реализира без Турция. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от вестник "Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция.

Ердоган добави, че Съединени американски щати са се отказали от плана, тъй като е неизпълним.

"Това не е план, който ще бъде обновен. Те (САЩ) направиха всички разбори, те видяха, че няма нищо положително в тази работа, съобщи Ердоган пред публицисти на борда на аероплан по време на връщането си от Албания.

Съединени американски щати се отдръпнаха от плана, тъй като той ще бъде доста безценен, сподели Ердоган. Тази работа не може да стане без Турция. Защото, в случай че природен газ ще бъде прехвърлян в Европа от тук, това може да се случи единствено през Турция, уточни Ердоган.

Турция от дълго време се опълчва на плана за газопровод "Ийст Мед ", който се поддържа от Гърция, Кипър и Израел, и се ползваше и с поддръжката на администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп в Съединени американски щати, отбелязва организация Ройтерс.

Ердоган съобщи също, че Турция желае да възобнови диалозите за транспорт на израелски газ до Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР