Проектът за формат на футболната Суперлига беше представен само няколко

...
Проектът за формат на футболната Суперлига беше представен само няколко
Коментари Харесай

Представиха проекта за формат на Суперлигата

Проектът за формат на футболната Суперлига беше показан единствено няколко часа, откакто Съдът на Европейския съюз в Люксембург се произнесе за това, че ФИФА и УЕФА нямат право да санкционират клубове и футболисти, които биха се присъединили в новия формат, който е отвън регулациите на двете организации.

През април 2021 година 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер Милано, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) оповестиха основаването на шампионата, само че незабавно по-късно множеството от тях се отхвърлиха от концепцията след опасност от наказания от страна на УЕФА.

От компанията A22 Sports Management оповестиха новия план, който включва шампионат от 64 тима, разграничени на три лиги, в които съществува механизъм за промоция и изпадане сред дивизиите.

През първата година клубовете ще бъдат определени въз основа на показател с транспарантни критерии, основани на представянето. Предвижда се и стрийминг платформа, на която мачовете ще се гледат гратис от всички футболни почитатели.

В предлагането на компанията в първите две равнища - Star League и Gold League ще включват две дивизии по 16 клуба, до момента в който третото равнище - Blue League ще се състои от 32 тима.

Участието ще се основава на спортни заслуги без непрекъснати членове. Ще има годишна промоция и изпадане сред лигите и промоцията в третото равнище ще се основава на резултати, реализирани в националния шампионат.

Отборите ще играят мачове като хазаин и като посетител в групи от 8 отбора с най-малко 14 мача на година. В края на сезона ще има фаза на директните елиминации, която ще дефинира първенците на всяка лига и клубовете, които ще завоюват промоция.

Няма да има нарастване на календарните дни на мачовете спрямо плануваните от настоящите надпревари и мачове в средата на седмицата и няма да се намесва в календарите на националните шампионати.
 В УЕФА одобриха умерено решението за Суперлигата
В УЕФА одобриха умерено решението за Суперлигата

Ще продължим да работим за футбола, се споделя в известие на централата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР