Проектът за Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България

...
Проектът за Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България
Коментари Харесай

Правим комисия с Македония за тълкуване на историята, ще честваме общи исторически събития

Проектът за Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония към този момент публично е оповестен на интернет страницата на външното ни министерство.
Договорът е дълъг единствено 6 страници и се състои от общо 14 члена. Най-интересен наподобява член 8, където, в точка 2, е записано следното: " В период най-късно до три месеца от влизането на сегашния контракт в действие, за задълбочава нето на взаимното доверие, двете Договарящи се страни основават Съвместна мултидисциплинарна експертна комисия на паритетен принцип по исторически и просветителни въпроси, с цел да способства за обективното, основаващо се на достоверни и учредени на доказателства исторически извори за научно пояснение на историческите събития. Комисията показва пред държавните управления на Договарящите се страни годишни отчет и за своята работа ". В точка 3 пък написа следното: " Двете Договарящи се страни ще провеждат по взаимна договореност взаимни празнувания на общи исторически събития и персони, ориентирани към подсилване на добросъседските връзки в духа на европейските полезности ".
Не излиза наяве от какъв брой тъкмо души ще бъде формирана комисията, няма и очакван арбитражен механизъм какво се прави при положение на спор при тълкуването на историческите събития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР