Проектът за декларация бе внесен в парламента още на 1

...
Проектът за декларация бе внесен в парламента още на 1
Коментари Харесай

Цеков : ГЕРБ ще се съгласят за машинното отчитане от вота


„ Проектът за декларация бе импортиран в Народното събрание още на 1 ноември, не неизвестно за какво не бе включен до момента. От Политическа партия декларирахме неколкократно, че служебният кабинет абдикира от задължението да внесе действителен бюджет, това е в ущърб на българските жители ".

Това съобщи в предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS депутатът от „ Продължаваме промяната ” Андрей Цеков.

„ Тезата ни е подкрепена от и от Демократична България. Нямаме болшинство, евентуално удълженият бюджет ще бъде признат на второ четене, в случай че не ни поддържат. Това е бюджет, който подценява приходната част на бюджета.Няма да са вероятни промени с това болшинство, което желае да резервира настоящия бюджет ”, сподели Цеков.

Според депутата ще „ продължава блицкригът, който хартиената коалиция стартира на 16 ноември. Очевидно, че щурмовите бригади имат преимущество. Ще продължим битката по всеки един текст на въпросния законопроект (на бюджета – б.р.) ”.

Относно опцията за връщане на хартиената бюлетина Цеков сподели, че към момента няма гласоподаване по текстовете за бюлетините и машините. „ ще се съгласят за машинното отчитане от вота ”, счита той.

Запитан дали ще поддържат предлагането на партия „ Възраждане ” за закриване на „ Информационно обслужване ”, той отговори, че: „ Информационно обслужване е мастодонт в държавната администрация, има много рецензии, само че в този момент не са нужни опити. Особено когато ни предстоят избори ”.

„ Няма скандал към достъпа до кодовете. Кодовете постоянно са били налични за всяка една партия, която е желала достъп до тях. Само Политическа партия и Демократична България са желали достъп, останалото е пушилка от „ Хартиената коалиция ”, добави Цеков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР