Проектът за държавния бюджет за 2024 година беше одобрен на

...
Проектът за държавния бюджет за 2024 година беше одобрен на
Коментари Харесай

На първо четене: Проектът за бюджет за 2024 година беше одобрен

Проектът за държавния бюджет за 2024 година беше утвърден на първо четене от отрасловата парламентарна комисия. Законопроектът получи поддръжката на 13 народни представители, а шестима гласоподаваха срещу. Финансовият министър Асен Василев разяснява, че главната концепция на по този начин направения бюджет е повишение на приходите, тъй като няма развита стопанска система с евтина работна ръка.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси утвърди на първо четене Закона за държавния бюджет за 2024 година.Към финансовата рамка, препоръчана от Асен Василев бяха отправени редица рецензии. Част от забележките са ориентирани към планувания недостиг от 3%, който съгласно специалисти е прекомерно висок и би трябвало да се върви към по-нисък, даже нулев недостиг. Според гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев е добре да има антициклична бюджетна политика.

Според финансовия министър Асен Василев дефицитът дава отговор на критериите за приемане на България в еврозоната и ще бъде подтикващ за стопанската система. Василев посочи, че цялостната философия, залегнала в бюджета е, че не можем да продаваме евтина работна ръка.

Според работодателските организации 3%-дефицит е проблем. Риск са и заложените упования за растеж на стопанската система, сподели Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Асен Василев отговори на рецензиите към бюджета, като съобщи, че политиката на блян към 0% недостиг е „ политика на постоянна беднотия ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР