Проектът за бюджет на Пловдив за 2023 г. е в

...
Проектът за бюджет на Пловдив за 2023 г. е в
Коментари Харесай

Деведжиева: Предлагат ни нереален бюджет

Проектът за бюджет на Пловдив за 2023 година е в областта на фантастиката и чакам да бъде прекроен и понижен до 80% от препоръчаното. Рамката е 655 млн. лева, което е двойно нарастване за 4 години, само че е необичайно по какъв начин управническият екип се кани да похарчи пари, които липсват? Нито Славчо Атанасов, нито пък Иван Тотев са си разрешавали да вършат такива гимнастически съчетания, само че очевидно на кмета спорист, и на 60 години, превъртанията не са му непознати.

Това разгласи в позиция Пепа Деведжиева от партия КОД преди плануваното за 28 август от 17,30 ч. обществено разискване на бюджета на Пловдив за 2023 година, което ще се състои в залата на Общинския съвет.

Ето какво още споделя Деведжиева:

Само за заплати се кани да похарчи 234 109 143 лева – за чиновници, наети по трудово-правни отношения; за прехрана – 140 млн. лева за дотации – 32 млн. лева И това на фона на обещанията да бъдат направени съкращения, което освен не се случи, а числеността на хората, чиито заплати идват от бюджета, е набъбнала до 11 000 души.

От доклада за първите седем месеца на годината излиза наяве, че е събрана сумата от 293 млн. лева А това значи, че за останалите за 5 месеца би трябвало да се събират по 72 млн. лева Тук е значимо да се каже, че през последните три години от лични доходи в локалната хазна са постъпвали 174 млн. лева, а за 2023-а са планувани 242 млн. лева, което е недействителен растеж. За първите седем месеца са събрани 117 млн. лева, а за оставащите пет би трябвало да постъпят 125 млн. лева Не зная този кмет и финансистът му себе си ли лъжат, общинските съветници ли, или целия град?

Впечатляващо е, че възнамеряват да продадат общински парцели и земя за 15 мнл. мв., въпреки да е подозрително има ли нещо, което още да не са изтъргували. И тъй като общината се трансформира последните 4 години в най-голямата организация за недвижими парцели, са възнамерявали доходи от налога върху покупко-продажбите в размер на 44 млн. лева, а от такси – 80 млн. лева

Записали са още, че ще съберат и 10 млн. лева от санкции – очевидно ще си играем на сражари и апаши и ще пълним общинската хазна, само че на първо време би трябвало да се види дали не заслужават наказания и в самия управнически екип.

За финансови разноски са възнамерявали 243 684 163 млн. лева, при осъществяване за първите 7 месеца от скромните 66 млн. лева

Бюджетът е изцяло недействителен и приканвам общинските съветници много трезво да погледнат цифрите и да проучват това, което те им демонстрират, и да не одобряват такива планове. Вярно е, че най-лошият бюджет е неприетият, само че в тази ситуация става дума за искрено измислени числа. Ако бюджетът бъде признат в този му тип, за трите месеца, които остават на това ръководство, ще забележим схеми със страшни последствия за Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР