Проектът „Турски поток“ не е под заплаха, работата по него

...
Проектът „Турски поток“ не е под заплаха, работата по него
Коментари Харесай

Министър Петкова обясни какво се случва с "Турски поток"

Проектът „ Турски поток “ не е под опасност, работата по него не е спряла. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред публицисти във връзка изявлението на президента на Русия Владимир Путин, че България бави построяването на тръбата, оповестява „ Фокус “.

Тя уточни, че не може да разяснява думите на президента Путин. „ Това, което вършим, е да си вършим съзнателно работата “, съобщи още Петкова.

„ Това, което сигурно мога да кажа, е, че ние изпълняваме своите задължения. В края на предходната година, когато актуализирахме нашата енергийна тактика, всички вие помните, че тази актуализация пристигна като самодейност на държавното управление. Тя беше подкрепена от сътрудниците от Народното събрание, от всички парламентарно показани политически сили.

Беше ясно декларирано, че този план е извънредно значим, той е стратегически за нас “, съобщи още Петкова.

По думите й по този начин, както плануват европейските правила, нашето европейско национално законодателство, са извършени всички процедури, които са свързани както с използването на инструкция 73 за природния газ, по този начин и във връзка с публичните поръчки, свързани с избора на реализатор.

Всички тези действия, свързани с използването на процедура на нормативната уредба, лишава време “, съобщи още Петкова. Тя напомни, че е имало обжалване във връзка с публичните поръчки.

„ От деня на подписването до сегашния миг се работи непрестанно във връзка с реализацията на този план. Към момента се работи на трасе от 150 км, разграничено на 3 обособени лота. Доставени са тръбите за всичките 150 км, разчистен е хумусният пласт. Изкопани са траншеи.

Знаете, че бяха построени и въведени в употреба първите 11 км от турско-българска граница до компресорна станция „ Странджа “, които на процедура обезпечават опция ние да се свържем с плана „ Турски поток “ на турска територия. Изградихме и газоизмервателна станция.

В развой на създаване са и две компресорни нови станции. Работата по плана не е спряла. Така както планува контракта първите 308 км би трябвало да бъдат подготвени в края на месец май 2020 година Ние работим, вършим си работата “, сподели още Петкова.Тя посочи, че се поставят по 5 км дневно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР