Проектът „Северен поток 2“ в Германия не е включен в

...
Проектът „Северен поток 2“ в Германия не е включен в
Коментари Харесай

„Северен поток 2“ може да играе ролята на доставчик на висококалоричен газ за Германия в бъдеще


Проектът „ Северен поток 2 “ в Германия не е включен в проекта за развиване на националната газотранспортна мрежа през 2018-2028 година, само че в бъдеще той може да играе роля при превозването на висококалоричен газ, декларира немският регулатор Bundesnetzagentur (BNetzA).

Понижението на производството на нискокалоричен газ ще докара до растеж на търсенето на импорт на висококалоричен газ и „ новите маршрут за импорт в бъдеще може да стане плануваният газопровод „ Северен поток 2 “ от Русия за Германия “, цитира организация Bloomberg изказването на регулатора.

По-рано като приоритет за развиване на газотранспортната мрежа, ръководещите в Германия дефинираха като трансформиране пазара на нискокалоричен газ, заради понижаване на доставките от Холандия (заради спада на доставките от Гронинген) и заместването им с висококалоричен газ, който може да се доставя от Русия и Норвегия.

Както към този момент бе обявено, компанията Nord Stream AG получи позволение за строителството на газопровода в Германия
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР