Проектът на закон за държавния бюджет беше подкрепен от всички

...
Проектът на закон за държавния бюджет беше подкрепен от всички
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ не подкрепи проекта за бюджет

Проектът на закон за държавния бюджет беше подсилен от всички организации, като се изключи КТ " Подкрепа ".

Това разгласи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Мария Габриел след края на извънредното заседание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), на което бяха разисквани трите плана за държавен бюджет за 2023 година, за бюджет на здравната каса за 2023 година и на държавното публично обезпечаване за 2023 година

Проектът за бюджета на здравната каса не реализира единомислеща поддръжка, като от Българската комерсиално промишлена палата (БТПП) се въздържаха. Единодушна поддръжка не реализира и планът за бюджет за държавното публично обезпечаване. 

Габриел посочи, че страната въпреки всичко ще поема разноските по ин-витро процедурите. „ По Бюджета за Държавното публично обезпечаване (ДОО) съветът не реализира единомислещо единодушие, защото Асоциацията на индустриалния капитал и КТ „ Подкрепа “ не поддържат. 

Финансовият министър Асен Василев разясни, че Националния съвет за тристранно съдействие поддържа въпреки и не единомислещо и трите бюджета.

„ 6 организации поддържаха бюджета на НЗОК, 5 на ДОО и 6 организации поддържаха държавния бюджет. Държавният бюджет е в границите на 3 % недостиг, 1,8 % растеж на стопанската система, 8,7 % инфлация, непокътнати обществени заплащания и политика на по приходите на служебния кабинет, като тя е надградена в някои случаи, където има дефицит, прецизирани финансови разноски по метод, който обезпечава, че всички планове с определен реализатор ще бъдат изцяло финансирани “, сподели още Василев.

„ Проектите, където поръчките още не са стартирани да се пускат, а са извадени от финансовите разноски, само че има запас, с който да ги покрием, а поръчките, които са в развой на избор на реализатор министерство по министерство са изговорени, тъй че тези, които има възможност да се случат до края на годината и да се направи заплащане по тях, да бъдат включени “, разясни финансовият министър.

„ Друго перо за понижаване на разноските бе в частта прехрана. Заложен е 100 % дял от държавните сдружения, имаме уверения че ще се случи, както и покачване на данъчните и неданъчните доходи в бюджета. Общото нарастване на приходите е с над 4,5 млрд “, съобщи още той. 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР