Проектът на Технически университет – Габрово за основен ремонт на

...
Проектът на Технически университет – Габрово за основен ремонт на
Коментари Харесай

„Красива България“ одобри проект на ТУ за битовата къща до Интеграла

Проектът на Технически университет – Габрово за главен ремонт на по този начин наречената „ битова къща “ сред Учебен корпус 1 (Интеграла) и Технопарка ще бъде финансиран по „ Красива България “.

Решението е на Управителния съвет на програмата от 16 февруари 2022 г.

Предвижда се полагане на топлоизолация по фасадите, замяна на улуци и водосточни тръби, нова дограма и порти, вътрешен ремонт на пространствата, нови електрически и ВиК съоръжения и отвесна планировка. Ще бъде построена рампа за хора с увреждания, нови настилки и стъпала, включено е съоръжение за санитарните пространства и доставка на термопомпен елемент въздух/вода.

В предишното постройката е употребена от обслужващия личен състав на строителното отделение към Университета, служила е и за складови цели, само че в последните години е неизползваема. Идеята е след ремонта в нея да се обособи споделено пространство – център за предприемачество, който да поддържа Регионалния иновационен център „ Амбициозно Габрово “ в основаването на цифров иновационен хъб.

Общата стойност на плана е 261 985 лв.. Безвъзмездната дотация е 119 989 лв., а останалите средства са от университетския бюджет. Срокът за осъществяване е до края на месец ноември.

Технически университет – Габрово за втора поредна година е единственото висше учебно заведение от страната, кандидатствало и получило финансиране по „ Красива България “. Със средства по програмата през 2021 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР