Проектът на СУ “Л. Каравелов в Добрич “Умно кошче спечели

...
Проектът на СУ “Л. Каравелов в Добрич “Умно кошче спечели
Коментари Харесай

„Умно кошче“ на СУ “Л. Каравелов” - Добрич, с първо място от форум по роботика

Проектът на СУ “Л. Каравелов ” в Добрич “Умно кошче ” завоюва първо място на форума Robotics Strategy Forum 2022 в София. Наградата е парична в размер на 1000 лева Екипът на учебното заведение от Добрич е най-младият от всички екипи във форума, оповестяват от образователното заведение. Ръководството му поздравява екипа, създал плана.

„ Адмирации на децата които за първи път видяха arduino преди няколко месеца. За толкоз малко време съумяха да създадат този артикул и най- значимото – състезаваха се с механически университети, студенти, огромни възпитаници, възрастни бизнесмени и въпреки всичко съумяха.

Демонстрацията на планът “Умно кошче ” се състои от две умни кошчета, които са моторизирани. Когато първото кошче се изпълни с боклуци, изпраща сигнал до сървъра, че е цялостно. Сървърът му изпраща команда да се измести на предна позиция, като освободи позицията за кошчето-заместник.

Когато цялостното кошче се измести, сървърът изпраща команда на кошчето-заместник да се придвижи на остарялото място на цялостното кошче. Идеята е, че цялостното кошче безусловно самостоятелно се измества до депото за разтоварване, а на негово място още веднъж изцяло самостоятелно се придвижва празно кошче. Системата се ръководи от уеб приложение което съдържа- етажи, личен състав, кошчета за елементарно ръководство. Когато кошчето се изпълни с боклук целият личен състав, виновен за този етаж, получава имейл известие.

В рамките на два дни (19 и 20 септември 2022 г.) за четвърта поредна година се организира годишният конгрес Robotics Strategy Forum. Той бе в постройка “Инкубатор ”, София Тех Парк.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР