Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион Бончук е

...
Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион Бончук е
Коментари Харесай

Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион Бончук е одобрен от Министерство на младежта и спорта

Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион " Бончук " е утвърден от Министерство на младежта и спорта и предстои на финансиране. Това стана ясно от писмо на зам.министъра Иво Кацаров до кмета на общината инж.Методи Чимев.

Стойността на плановото предложение за заложените действия е в размер на 1 297 768,56 лева с Данък добавена стойност. Проектът бе направен и импортиран от специалистите в Община Дупница през месец ноември предходната година по Наредба 4, която е за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти.

Дейностите заложени в плановото предложение са единствено за " чашката " на състезателен комплекс " Бончук ". Предвижда серемонт на дренажната и напоителната система, замяна на тревното покритие посредством ново зачимяване,вътрешно и външно боядисване, замяна на дограма, частична замяна на ел. апаратура, ремонт на пространства (бани, тоалетни, съблекални), фитнес зала и така нататък Покривното покритие (козирката) от ламарина е напълно компрометирано, което постанова цялостната му замяна с по-надеждно такова. Предвижда се монтиране в допълнение на 3000 бр. пластмасови седалки върху съществуващите бетонови тераси, както и армирана бетонова настилка на бранша за последователи на гостуващия тим. С цел отговаряне на условията пътят на придвижване на съдиите да не се пресича с този на футболистите, се постанова затваряне на 2 бр. порти и отваряне на 2 бр. такива към метода на стадиона. На втория етаж на постройката съществува зала за конференции, която ще се раздели на две по-малки такива с нови функционалности – зала за конференции и стая на делегата

Чрез реализирането на плана ще се подобрят изискванията за осъществяване на спортно-тренировъчни занимания по футбол за децата от Детско-юношеската школа, както и на самия внушителен тим на ФК „ Марек.

След осъществяването на ремонтните действия, комплексът ще придобие още по-завършен вид, защото към този момент има построен със средства от общинския бюджет натурален терен за тренировки (игрище " Шмиргело " ), а сега се построява изкуствено игрище с осветяване, което ще е готово доникъде на месец октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР