Проектът на Кирил Петков и Асен Василев за влизане в

Проектът на Кирил Петков и Асен Василев за влизане в ...

Икономиката, глупако! - крилата фраза, но важен избор за държавата


Проектът на Кирил Петков и Асен Василев за влизане в политиката напомня на старта на НДСВ, каза проф. Огнян Герджиков. Причината през 2001 година НДСВ да помете всичко старо на парламентарните избори е абсолютно новият политически проект на Симеон Сакскобургготски, смята Герджиков, който беше изявен член на партията.

Днес Герджиков отново е обнадежден, след като амбицията на Петков и Василев да направят нещо различно е открила чудесна политическа ниша, отворила се след провала на две поредни народни събрания. Той е категоричен, че двамата харвардски възпитаници събират надеждите на много хора и "Продължаваме промяната" ще има много добър изборен резултат.

Огнян Герджиков вярва на високообразовани хора, които имат преди всичко практически опит в управлението на финанси. Той дава пример с думите на американския президент Бил Клинтън от 1992 година "Икономиката, глупако!", според който икономиката е определяща за успешното развитие на всяка държава.
Кое е по-важно - опит в икономиката, за да направиш партия или политически опит, за да привлечеш хора от бизнеса? Какво може да мотивира една партия да стане мандатоносител на друга? Защо вече има хора готови да гласуват за проект, който още няма обявена предизборна програма?
Отговорите на проф. Огнян Герджиков, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.Визитка:

Проф. Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски", където днес преподава търговско право. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право. Депутат от НДСВ два мандата. Председател на 39-ото НС. Носител на орден "Стара планина". Служебен премиер на правителството назначено от президента Румен Радев през януари 2

Източник: dir.bg