Проектът на бюджет предвижда 0% увеличение на заплатите, заяви пред

...
Проектът на бюджет предвижда 0% увеличение на заплатите, заяви пред
Коментари Харесай

Полицаите настояват за 10% увеличение на заплатите, обявиха стачна готовност

Проектът на бюджет планува 0% нарастване на заплатите, съобщи пред БНР Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Те упорстват за смяна в проектобюджета на страната и оповестиха още веднъж протестна подготвеност.

" Изненадани сме ненапълно, тъй като този път нашите искания са малко по-малки от нормално. Говорим за 10%, под които не сме склонни да приемем каквото и да е, и да бъде дружно с влизането в действие на Закона за бюджета ", безапелационен бе той в изявление за предаването " Преди всички ".

По думите му стартовата заплата на служител на реда на най-ниското равнище е 1333 лева Има искащи да стартират работа, само че надалеч не толкоз, колкото ни трябват, и несъмнено не с тези качества, които са ни нужни, уточни Попов.

Предизвикателствата пред българския служител на реда не са намалели, а се усилват, акцентира още той. И добави:

" Ние нито сме с увеличени щатове, нито сме с реформирано министерство, нито имаме техниката и оборудването, които са ни нужни. Нещата в това отношение стават по-зле, вместо да стават по-добре. На фона на всичко това, даже едни 10% да не се намерят в бюджета за нас, в действителност е подигравка ".

По думите му от 2010 година до момента щатовете за служители на реда на най-ниските равнища са намалели с 25-30%. Министерство на вътрешните работи е в сериозна рецесия в това отношение, безапелационен е ръководителят на СФСМВР.

" Проблемът с защитата на южната, а и част от западната граница не може да се реши без нови щатове за " Гранична полиция " и тези щатове би трябвало да са увеличени за сметка на нарастване на общия щат на Министерство на вътрешните работи, а не да събираме свободни щатове от " Жандармерия " или от Столична дирекция на вътрешните работи ".

Валентин Попов разгласи какво следва:

" Ще се обърнем към нашите структури по места за алегорични предупредителни митинги, които би трябвало да се изразят в няколко минути пред местоработата с включване на светлинен и звуков сигнал на служебни коли. Това ще стане може би още на 4-ти, само че сигурно и на 6-ти. На нашия празник няма да протестираме, тъй като политическото управление сега дават сериозна поръчка за работа в стеснен контакт със синдикатите. Към момента не можем да имаме искания към министъра, още повече, че с него сме на едно мнение по въпроса за нарастване на възнагражденията ".

Предстои народен митинг на служителите на реда сред първо и второ четене на Закона за бюджета, в случай че не бъдат чути настояванията им.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР