Проектът MAJOR TOM Ретро кино е част от Каланедара на

...
Проектът MAJOR TOM Ретро кино е част от Каланедара на
Коментари Харесай

Гледаме световни кино класики безплатно

Проектът MAJOR TOM " Ретро кино " е част от Каланедара на културните събития на Столичната община.  В програмата до момента бяха излъчени кинокласиките " Куба е музика " (2009 г.), " Шпионинът, който ме обичаше " (1977 г.), " Диамантите са безконечни " (1971 г.), " Волният ездач " (1969 г.), " Казабланка " (1942 г.) и " Реката на незавръщането " (1959 г.).  На сцената пък се изявиха артистите Latino Копелеs, Дидо Петков, уличното суинг дуона Илия, DJ Viksi, Кристофър Кем.

" Ретро кино " си слага за цел по атрактивен метод да показа на младото потомство класическите филми на международната и българска кино сцена от 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години на XX век. Основната задача на плана е да направи оптимално налични тези кино митове, на които нормално аудиторията има опция да се наслаждения в стеснен интервал от време и в избрани киносалони, в границите на одобрените кинофестивали в България.

Проектът е без аналог в България и с помощта на комбинацията от модерно мобилно техническото застраховане, сцена за музика онлайн и ТОП селекция на световноизвестни кино класики от близкото и далечно минало, както и преносим бар, който се трансформира в самобитен център за среща с другари.

То е и сцена за млади актьори и създатели, изявяващи се в разнообразни сфери на изкуството – музиканти, артисти, актьори, цифрови илюстратори, графити актьори, фокусници, танцьори, писатели и всички други млади гении, които имат потребност от изява, само че не постоянно имат достъп до сцена.  MAJOR TOM е въодушевен от личността и творчеството на Дейвид Боуи. Space Oddity или безконечното пътешестване към свободата.

Датата е 11 юли 1969 година Човечеството е притаило мирис, тъй като след 5 дни ще излети " Аполо 11 ", задачата която за първи път в историята ще кацне на Луната. В тази конюнктура се ражда Major Tom (Майор Том), героят на Дейвид Боуи от песента му Space Oddity. Самият Боуи твърди, че песента е предизвикана от класическия, визионерски и за нашето време, филм " 2001: A Space Odyssey ".  Друг знак, част от ДНК-то му, е бус-барът Folkswagen Т2, който десетилетия наред е нарицателен облик на мира и свободата, на свободното другарство сред хората, без значение от техните разлики.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР