Проектът, който гласувахме за бронирана машина, е на стойност 1,4

...
Проектът, който гласувахме за бронирана машина, е на стойност 1,4
Коментари Харесай

Каракачанов: Гласувахме 3,2 млрд. лв. за бронирани машини и самолети

" Проектът, който гласувахме за бронирана машина, е на стойност 1,4 милиарда лева, а за изтребител – 1,8 милиарда лева ". Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов след днешното съвещание на министерския съвет, заяви " Фокус ".

" Първият план за капиталов разход е за придобиване на съществена бойна техника за създаване бойни групи от състава на механизираната бригада. Става въпрос за план на стойност 1 464 000 000 лева с Данък добавена стойност за разкриване на 150 единици бойна техника, като период на заплащането е 12 години. Първите години сумите са по 100 млн. лева на година, а последните три години от 150 до 180 млн. лева Става въпрос за план, в който се планува произвеждане в България с оптимално включване на българския военнопромишлен комплекс, а също и машините, които ще бъдат осъществени, в целия витален цикъл на своето битие да бъдат осъвременени в български предприятия ", изясни Каракачанов.

По плана за нов военен аероплан става дума за 1,8 милиарда лева разноски за 8 машини. Срокът за заплащане е 10 години. " Към момента шест компании са показали интерес към този план и ще дадем алтернатива и за нови изтребители, и за втора употреба такива ", изясни военният министър.
Гласуваният през днешния ден план от държавното управление ще бъде импортиран за утвърждение в Народното събрание. " И се надявам, в случай че нещо не се забави в Народното събрание, най-малко по един от тях да бъде подписан контракт до края на годината. Ще търсим оптимално преференциалния за националния интерес вид. Няма да има политически или геополитически желания – който направи най-хубавата оферта, той ще бъде предпочетен ", съобщи Каракачанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР