Проектът, който държавата възложи на Общината, трябва да се преработи

...
Проектът, който държавата възложи на Общината, трябва да се преработи
Коментари Харесай

Кметът Николов за пропадналата алея за Сарафово: Пропиляхме много време, вече ще струва двойно повече

Проектът, който страната разпореди на Общината, би трябвало да се преработи

Не е значимо кой би трябвало да поеме отговорност, а това, че пропиляхме доста време. Сега вредите ще са двойно повече за държавния бюджет. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов пред публицисти по отношение на пропадналата крайбрежна алея за кв. Сарафово поради огромното морско неспокойствие. 

Казусът е от няколко години, теренът е държавен. Община Бургас нееднократно е предупреждавала Министерство на регионалното развитие, защото свлачищният развой напредваше бързо, а пропадането беше неизбежно, в случай че не се вземат ограничения. 

„ За страдание пропиляхме доста време – на координиране, на подготовката на планове. Сега се оказа, че този план, който страната ни разпореди, би трябвало да се преработи, тъй като вредите са още по-големи. Ако до момента бяхме реагирали, двойно по-малко средства щяхме да изразходим. Трябва да се влагат повече материали в по-дълбоко подсилване, по-широко обгръщане на целия този свлачищен развой “, сподели още кметът Димитър Николов. 

Попитан за другите свлачища на територията на Морската градина, Николов изясни, че Общината е уведомила държавното дружество „ Геозащита “ Варна. „ Не мога да бъда неудовлетворен, имаме подпомагане от страната. Към момента се прави брегоукрепване, бургазлии също виждат. Част от алеята е затворена поради дейностите, за което се извиняваме за неудобството. Но компанията извършва всичко в период. След приключването на стадия ще преминем към идващ “, сподели още Николов. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР