Проектът Концерти с дрескод за деца на София квартет, който

...
Проектът Концерти с дрескод за деца на София квартет, който
Коментари Харесай

София квартет влиза в детските градини на столицата дигитално

Проектът " Концерти с дрескод за деца " на София квартет, който към този момент 2 години осъществя серии от безвъзмездни спектакли за деца и родители, сменя формата си. Историите на великите композитори ще оживеят благодарение на видеоклипове, които ще бъдат публикувани във всички детски градини на територията на София и оповестени за гратис гледане на формалния ютюб канал на квартета (Sofia Quartet). Накратко: 5 видеоклипа за 5 композитори с авторски сюжети, професионален артист и музикални осъществявания на елитния камерен състав, научи ДУМА от Надежда Герова, пиар на София квартет.

" Концерти с дрескод за деца: цифрово " си слага за цел да възпита ново потомство аудитория в интерес на класическата музика, като сътвори културни артикули с атрактивно за детската публика наличие. Зад концепцията на плана стои идеята на София квартет да сложи основите на ранното музикално обучение в България. Проектът се концентрира върху съкращаване на дистанцията сред класическата музика и детската публика, като я показва в нова, атрактивна и блестяща страна.

" Концерти с дрескод за деца: цифрово " цели да сътвори интерес и обич към класическата музика, да построи знания за инструментите, за присъщите им особености, за велики композитори и за етикета. И още - да сътвори артикул с високо културно наличие, подобаващ за целевата група.

През миналите 2 години новаторската идея на плана потвърди сполучливото включване на детската публика в културното събитие. В деянията онлайн децата не бяха фенове, а дейни участници. Интересното наличие, подчинено на детския език и красивата музика, и в цифровата версия ще способства за реализирането на задачата - образоване посредством развлечение, показват музикантите.

Коронакризата, причина за промяната на формата на плана - от действителна в цифрова среда, предложи метод за разширение на аудиторията посредством основаване на цифрово наличие и разпространяване на историите и музиката на Хайдн, Моцарт, Шуберт, Бетовен и Менделсон в 278 общински детски градини в София и над 44 000 деца, до които ще доближи културният артикул.

Продуцент на плана е Фондацията за българска литература, а финансирането идва от Програма " Култура " на Столичната община.

Първият от серията клипове, отдаден на бащата на струнния квартет Франц Йозеф Хайдн, е към този момент наличен -!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР