Проектът Изграждане на система за разделно събиране на текстил от

...
Проектът Изграждане на система за разделно събиране на текстил от
Коментари Харесай

Централен с престижна награда за социална отговорност

Проектът „ Изграждане на система за разделно събиране на текстил от популацията посредством контейнери “ с влиятелна премия от Български Форум на Бизнес Лидерите

На 26.02.2018 година в границите на публична гала на Годишните награди за виновен бизнес за 2017 година „ Хюманита “ беше удостоена с влиятелното 3-то място в категория „ Инвеститор в околната среда “. Повод за премията е проектът  “Изграждане на системата за разделно събиране на текстил в България ”, който се ползва интензивно в регион „ Централен “.

Целта на „ Хюманита “ и БЧК е построяването на Система за разделно събиране на текстил от популацията посредством контейнери на територията на цялата страна. Съвместната акция на двете организации, чийто сътрудник е и регион „ Централен “ започва през март 2016 година Реализира се целогодишно и е с дълготрайна вероятност.

„ Район „ Централен “ поддържа самодейността с желанието да сплоти повече жители към идеите на дарителството, обществената отговорност, грижата за природата и образцовата градска среда. “, разяснява Георги Стаменов, кмет на региона. „ Събраните близо 1 000 т. текстил демонстрират високата екологична и дарителска просвета и една от положителните изконни черти на българите - а точно че не обичаме да разхищаваме. “, добавя Антон Гичев от „ Хюманита “.

В регион „ Централен “ са ситуирани общо 6 контейнера. На 16.11.2017г. в ОУ „ Алеко Константинов “, регион „ Централен “ Георги Стаменов участва на Международния ден на толерантността и отбелязването на националния план „ Седмица на преработването “, в който учебното заведение се включи.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР