Проектът “Естествено пространство на художници от Австрия и други страни,

...
Проектът “Естествено пространство на художници от Австрия и други страни,
Коментари Харесай

Естествено пространство гостува днес в Градската художествена галерия - Варна

Проектът “Естествено пространство " на художници от Австрия и други страни, измежду които и България, ще гостува от 28 март до 18 април 2024 година в Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна. 16 създатели ще бъдат показани в три зали на Варненската изложба с към 70 творби. Събитието се провежда с поддръжката на посолството на Австрия в България.

“Художествените изображения на природата постоянно са заемали централно място в изкуството - разказват основателите своя метод към тематиката. - Очарованието ѝ се крие в нейната спорна двоякост: природата като място на блян по едно древен девствено, райско положение и в това време място на рискове и рискови провокации. Творбите оферират храна за размисъл и ни канят да преосмислим личното си отношение към скъпите естествени пространства. Да спрем, да възстановим природата като източник на мощ и ентусиазъм, да я осъзнаем като пиедестал на личното ни битие е повелята на днешния ден. "

Темата въодушевява художниците от асоциация kunstraumarcade ( “Аркаде " ) за няколко изложения през последните години. През 2021 година централна тематика е " Градината " като кътче на блян, а през 2022 година следва изложбата “Природа пространство градина " с присъединяване на австрийски и български художници от “Аркаде " в Българския културен институт “Дом Витгенщайн " във Виена. Продължение на тази галерия е планът “Естествено пространство ", основан особено за България, който в този момент идва във Варна.

Откриването на изложбата “Естествено пространство " е през днешния ден - 28 март, от 18:00.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР