Проектът Един пояс - един път не е геополитически инструмент

...
Проектът Един пояс - един път не е геополитически инструмент
Коментари Харесай

Един пояс - един път не е геополитически инструмент, уверява Китай

Проектът " Един пояс - веднъж " не е " геополитически инструмент " или дългова рецесия за участващите страни , само че Пекин поддържа градивни оферти по какъв начин да се отсеят подозренията към самодейността. Това съобщи министърът на външните работи на Китай Уан И, представен от " Ройтерс ".

През идната седмица Пекин ще е хазаин на срещата " Един пояс - веднъж ", на която ще вземат участие 37 задгранични водачи , в това число и най-приближените съдружници на Китай. Макар че Съединени американски щати подлагат на критика плана, те ще изпратят представители на по-ниско равнище.
 Италия стана първата страна от Г-7, част от
Италия стана първата страна от Г-7, част от " Един пояс, веднъж " на Китай

Италия все по-често поглежда на Изток

Проектът е основна самодейност на президента Си Дзинпин и планува възобновяване на остарелия Път на коприната за свързване на Китай с Азия, Европа и други райони. Но Западът, изключително Вашингтон, го преглежда като опит на Китай да популяризира въздействието си в чужбина и да натовари страните с задължения посредством непрозрачни планове.
 Снимка 419056
Източник:

Съединени американски щати изключително са сериозни към решението на Италия да се причисли към проекта през предишния месец по време на аудиенция на Си в Рим.

Уан И сподели пред кореспонденти, че " Един пояс - веднъж " е донесъл действителни изгоди на участващите страни.

" Тези партньорски връзки не са геополитически инструмент, а платформа за съдействие ", разясни той.

Срещата ще се организира от 25 до 27 април. Последният път участваха 29 водачи за разлика от в този момент с близо 10 повече. Италия, Швейцария, Австрия, Пакистан, Русия и доста други ще вземат присъединяване.

Уан И разгласи, че ще има американци на срещата, само че не разкри детайлности. Северна Корея също ще изпрати свои представители.

Повече от 150 страни изпращат делегации, ще има 5000 посетители, добави китайският топ посланик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР