Проектът е на стойност около 2 милиона евро и е

...
Проектът е на стойност около 2 милиона евро и е
Коментари Харесай

Положиха първа копка за мултифункционалния комплекс „Пивоварница Каменица“

Проектът е на стойност към 2 милиона евро и е първи по рода си в България

На специфична гала през днешния ден „ Каменица " АД означи полагането на първа копка за плана „ Пивоварница Каменица ". Събитието ознаменува началото на построяването на едно знаково място в родния град на „ Каменица ", което ще отвори порти през 2018 година, с цел да посрещне всички поданици и посетители на града, които желаят да се потопят в света на бирата и нейните обичаи. Церемонията се състоя на бул. „ Източен ", на терена, на който ще бъде построен неповторимия по рода си комплекс. На събитието участваха Томислав Дончев, заместител министър-председател, Лъчезар Борисов, заместник-министър на стопанската система, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан, дипломат на Кралство Белгия, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен шеф на БАИ, Елза Маркова, Председател на КРИБ Пловдив и Димо Димов, Генерален шеф на „ Каменица " АД.

„ Пивоварница Каменица " е план, който въплъщава желанието на компанията ни да продължи своето интензивно присъединяване в обществения и културен живот на Пловдив - родният град на марката, както и да способства за съхраняването и развиването на бирената просвета в цялата страната. Силно имаме вяра, че посредством плана ще затвърдим лидерската позиция на първата бира в България, като за следващ път ще потвърдим, че сме иноватори в тази извънредно конкурентна среда, и първи в бизнеса си. ", разяснява Димо Димов, общоприет шеф на „ Каменица " АД.

„ Инвестирайки в бъдещето е метода да се резервира жива традицията. Пожелавам на „ Каменица " АД да докара това хубаво начинание до сполучлив свършек ", пожела господин Дончев по време на церемонията.

Мултифункционалният комплекс ще бъде особено място, което ще даде опция на феновете на бира в България да се насладят на неповторими бирени прекарвания, въодушевени от опита и пристрастеността на майстор-пивоварите.

Почитателите на кехлибарената напитка ще могат да проследят пътя на една бира от идеалното съчетание на нейните съществени съставки до отпиването от съвършено сервираната студена халба в удобна и уютна среда. Колекционерите и феновете на историята на „ Каменица " ще могат да задоволят своята пристрастеност в посетителския център с сбирка от предмети и сувенири на марката. А изкушените от кулинарни провокации ще преоткриват своите усети посредством разнообразни съчетания на крафт бира или сезонни оферти питие със специфични храни. Амбицията на майстор-пивоварите на „ Пивоварница Каменица " е да предложат богато портфолио от особено приготвени бири и за най-взискателните усети.

„ Пивоварница Каменица " ще се простира на територия от общо 3500 кв. метра и ще включва микропивоварна за произвеждане на крафт бира, посетителски център, отдаден на 135-годишната история на „ Каменица ", ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за осъществяване на културни и обществени събития. Това ще е особено място, носещо духа и бирената традиция, в което феновете на бирата ще могат да откриват неповторими предписания и усети. Строителството на комплекса ще започва тази есен, като се чака той да отвори порти през 2018 година и да обезпечи разкриването на към 50 нови работни места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР