Проектът Дигитални истории осъществява един прелюбопитен експеримент. Достатъчни са около

...
Проектът Дигитални истории осъществява един прелюбопитен експеримент. Достатъчни са около
Коментари Харесай

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Проектът Дигитални истории реализира един прелюбопитен опит. Достатъчни са към 5 минути, с цел да отговорите на 30 бързи въпроса. Иска се само да прецените кои от изображенията и текстовете са генерирани от изкуствения разсъдък и кои са основани от хора.

Във времената, когато генерираното наличие е по-разпространено от всеки път, когато е допустимо даже да съществуват напълно генерирани профили (вижте тук), е значимо да знаем къде минава границата. Дали в действителност генерираното е различимо, дали разпознаването му е въпрос на сериозно мислене? (Идеята e въодушевена от уеб страницата chovek.ai)

Включете се, пробвайте! Поканете и другари! Колкото повече са участващите, толкоз по-интересни и показателни ще са резултатите!

Никой от въпросите не е наложителен, изберете на кои да отговорите.

Петима от искащите да се включат в жребия за премия ще получат подарък – две книги „ Дигитални истории “ с подпис и две фланелки с логото на уеб страницата, а още един – книгата „ Загадките на Атанас Атанасов “, още веднъж с подпис.

Събирането на резултати ще продължи две седмици – до 8 март 2024 година Резултатите ще бъдат оповестени тук, тогава всеки взел участие, който е оставил имейла си и е изявил предпочитание, ще получи резултата от своето показване.

Попълнете въпросника тук (в Гугъл Forms)
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР