Проектът CB006.2.12.132 Защита на местното население в общините Петрич и

...
Проектът CB006.2.12.132 Защита на местното население в общините Петрич и
Коментари Харесай

Община Петрич реализира съвместен проект с Община Струмица

Проектът CB006.2.12.132 „ Защита на локалното население в общините Петрич и Струмица от естествени и породени от индивида бедствия “ се извършва по Програма ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Северна Македония. Водещ сътрудник е Община Петрич, а общата стойност на плана е 399 892, 92 Евро.

Заложените действия са:

доставка на съоръжение за реакция при спешни обстановки в гр. Петрич;

доставка на съоръжение за реакция при спешни обстановки в Струмица;

взаимно образование на доброволци за реакция при спешни ситуации;

обмяна на опит и положителни практики сред доброволчески формирования;

създаване и показване на просветителна книга.

Община Петрич разполага с 21 доброволци в Доброволно формирование – Петрич, които се нуждаят от особено образование и екипировка.

За да обезпечи безвреден живот и запазване на околната среда на популацията си, Община Петрич избра да достави уместно съоръжение за доброволците, борещи се с бедствия.

Ще бъде закупена модулна система за реакция при спешни обстановки. Това ще бъде универсална система от едно транспортно средство с висока проходимост и два обособени и самостоятелни модула - модул „ Наводнение ” и модул „ Горски пожар ”.

Модул „ Наводнение ” ще включва всички нужни типове и количества механически средства за осъществяване на отводнителни и избавителни дейности (електрогенератор, мобилна осветителна мачта, потопяема водна помпа, плаваща водна помпа, помпа за отпадък, маркучи, гащеризони за водно избавяне, надуваеми лодка, плаващо въже, избавителни жилетки и др.).

Модул „ Горски пожар ” ще включва всички нужни типове и количества механически средства за осъществяване на противопожарни дейности на открити площи (система за гасене на ултрависоко налягане, портативна водна помпа, маркучи, накрайници, прожектори, пожарен бойник, водна раница, санитарно устройство и др.).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР