Правителството се „ангажира“ с HS2, след като наблюдателният орган оцени проекта като „недостижим“

...
Проектът беше засегнат от непрекъснато нарастващи разходи - с оценки,
Коментари Харесай

Проектът беше засегнат от непрекъснато нарастващи разходи - с оценки, нарастващи от £33 милиарда през 2010 г. до най-малко £71 милиарда.

< p>Първоначалната дата на отваряне от 2026 г. падна до 2033 г., като линията вероятно няма да стигне до Манчестър до 2040 г.

Правителството обяви допълнителни забавяния на HS2 по-рано тази година в опит да „балансира счетоводните книги“ след като инфлацията удари цената на материалите.

Но анализът, изтекъл изключително до Sky News, показа, че двугодишната пауза в работата ще се окаже три години и половина и вероятно ще струва на данъкоплатеца най-малко £366 милиона.

Правителството обяви по-рано тази година изграждането на HS2 ще бъде отложено с още две години поради

В доклада си IPA каза: „Успешната доставка на [HS2] изглежда е непостижимо."

Шефът на HS2 подаде оставка на фона на политически натиск и нарастващите разходи за проекта

Пазачът добави, че има "големи проблеми с дефиниране на проекта, график, бюджет, качество и/или доставка на ползи, които на този етап не изглеждат управляеми или разрешими".

В резултат на това се казва, че проектът "може да се нуждае от преразглеждане и/или цялостната му жизнеспособност преоценена".

Тази последна критика идва през същия месец, в който главният изпълнителен директор на HS2 Ltd, Марк Търстън, обяви, че ще подаде оставка от поста си през септември.

Говорител на Министерството на транспорта каза: „В HS2 вече има лопати, с 350 строителни обекта, над 20 милиарда паунда инвестирани до момента и поддържащи над 28 500 работни места.

„Ние оставаме ангажирани с доставянето на HS2 в най-рентабилният начин за данъкоплатците.

„HS2 ще донесе трансформационни ползи за бъдещите поколения, подобрявайки връзките и спомагайки за растежа на икономиката.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР